kunst-van-het-overtuigen

KUNST VAN HET OVERTUIGEN

Deze workshop van één dagdeel is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn/haar rol regelmatig anderen wil overtuigen en beïnvloeden.

In de workshop De Kunst van het Overtuigen leer je hoe anderen te overtuigen. De workshop is onder andere gebaseerd op het werk van Robert B. Cialdini. Hij heeft uitgebreid onderzocht welke principes ten grondslag liggen aan het beïnvloeden en overtuigen van mensen. Je  ervaart zelf welke, vaak onbewuste, gedragspatronen ons allemaal beïnvloeden. Wat zijn de spelregels om anderen in een positieve stemming te brengen? En waardoor gaan ze juist 'vechten' of 'vluchten'? Je leert hoe jezelf wordt beïnvloed en hoe je anderen voor jouw ideeën kunt winnen. Welke bewezen methoden daarbij helpen en hoe je deze praktisch kunt inzetten. Je krijgt concrete handvatten waar je meteen de volgende dag mee aan de slag kunt.

leidinggeven-aan-teams

TOOLKIT LEIDINGGEVEN AAN TEAMS

De Toolkit Leidinggeven aan teams (twee dagdelen) is bedoeld voor iedereen die een (management-)team in beweging wil brengen. Je krijgt concrete handvatten hoe je jouw team in hun ontwikkeling kunt leiden.

In dagdeel één leer je wat succesvolle teams verbindt. Met behulp van het teammodel van Patrick Lencioni ervaar je aan den lijve hoe teamvorming werkt. Je leert het belang van onderling vertrouwen, het aangaan van productieve conflicten en het belang van duidelijkheid en support. En hoe vanuit die basis de teamleden verantwoordelijkheid kunnen nemen voor elkaar en (weer) gaan werken aan het collectieve resultaat.

In dagdeel twee leer je stijlen van leidinggeven die je helpen met je team een echt Dreamteam te worden. Kijkend vanuit de modellen van Marijke Lingsma en Paul Hersey en Ken Blanchard onderzoek je jouw eigen leiderschapsgedrag en wat daarin bijdraagt aan je effectiviteit als leider. In een Dreamteam leren de teamleden van elkaar en geven ze elkaar gevraagd en ongevraagd feedback. De leden gaan met elkaar om op basis van gelijkwaardigheid. Ze zijn trots op elkaar en het team en laten dat zien. Een dreamteam denkt en handelt proactief en toont initiatief. Het is een (h)echt team dat prima kan samenwerken.

samenwerken

TOOLKIT SAMENWERKEN

De Toolkit Samenwerken (twee dagdelen) is bedoeld voor iedereen die meer ontspannen wil omgaan met wrijvingen en spanningen in het werk, bijvoorbeeld als gevolg van reorganisaties, bezuinigingen of een verandertraject. Je leert technieken om te stoppen met worstelen met je eigen weerstand en die van anderen.

In dagdeel één leer je waardoor weerstand in verandertrajecten wordt opgeroepen en hoe je die kunt ombuigen naar actieve participatie. Je ontdekt de positieve krachten die achter weerstand zitten en op welke manieren je hiermee kunt omgaan. Het doorvoeren van veranderingen creëert namelijk regelmatig een schijnbare tegenstelling tussen management en werkvloer. Medewerkers en management raken verstrikt in elkaars weerstand. Er ontstaat gemakkelijk een neerwaartse spiraal die de weerstand negatief versterkt. Je leert deze spiraal te herkennen en om te buigen.

In dagdeel twee leer je een effectieve manier om met hinderende gedachten op het werk om te gaan en destructieve denkpatronen te doorbreken. Je leert hoe je kunt kiezen tussen ‘leiden en lijden’. En je ontdekt wat je belemmert om effectief te zijn en hoe je daar anders mee om kunt gaan. Veel mensen hebben behoefte aan controle over de innerlijke beleving van hun werk. Ze willen bijvoorbeeld ‘rust in hun hoofd’. Of dat hinderende gedachten en gevoelens verdwijnen. In deze workshop laten we je zien waarom het ‘niet willen hebben’ van dit soort gevoelens niet werkt. En we laten je ervaren wat het alternatief is: het veranderen van het enige in het leven dat je echt zelf kunt beïnvloeden: je eigen gedrag.